Sirupy -
RYBÍZOVÁ ŠŤÁVA ZA STUDENA: 2,5 kg rybízu, 2,5 kg krystalového cukru, 1,5 litru vody, 50 g kyseliny citronové, 40 g Petolu. Rybíz opereme, zalijeme vodou s kyselinou citronovou a za občasného promíchání necháme 24 hodin uležet. Pak přecedíme přes plát
Rychlý bezinkový sirup - recept a videorecept
Když zrají bezinky, je jich všude dost. Proč nevyužít tento levný a na vitamín C bohatý lahodný dar? Z tohoto receptu získáte zhruba 2,5 litru vynikající šťávy, což je přibližně 500 kelímků zdravého nápoje.
Domácí bezinkový sirup | Zabav děti - Inspirace pro rodiče ...
V případě delšího skladování je ale lepší čas od času kontrolovat lahve, zda nejsou příliš natlakované. To může nastat v případě kvašení, upouštěním tlaku předejdete tomu, že vám sirup jednou v nečekaný okamžik vybouchne a vše okolo bude lepit, navíc
Cukr a jeho„zdravé alternativy“ - PharmDr. Margit Slimáková
Dle mých poznatků je ještě rozdíl mezi obilnými slady a obilnými sirupy. Slad prochází procesem fermentace, měl by tak mít i více živin a méně jednoduchých cukrů, než ostatní obilné sirupy, které se dají běžně koupit ve zdravých výživách a mají i vyš
Recepty na likéry - Původní technologie výroby ...
Bezinkový likér. Receptur na bezinkový likér je mnoho, v každém kraji mají domácnosti svou vlastní specialitu. Někde přidávají také kávu, citronovou kůru, vanilku apod. Plody bezu černého jsou spíše ceněny pro jejich léčivé účinky a s ostatními bylin
Sezonní domací specialita! Bezový sirup | Cuketka
Sekt je dobrý již za 24 hodin, dá se pít koncentrovaný i ředěný vodou, ale lepší je vychlazený. Bezinkový sirup: velký hrnec, 1/2 igelitky květů bezu, 5l vlažné vody (zde vodu převařuji, čekám delší dobu uchování), 3,5kg cukru, 4 oloupané citróny nak
Sirupy z bylinek– Príma
Pozdní léto je jako stvořené ještě na poslední chvíli vytvořit nějaký ten dobrý sirup do vody či do čaje. Což takhle z bylinek. Poslední šance jak využít dobře narostlou meduňku, mátu, majoránku nebo tymián. Navíc opravdu husté sirupy mohou dobře pos
(759) Meduňkový sirup | Bramboračka
Podobně dělám i sirup mátový, kopřivový, bezinkový – bylinek dávám tolik, aby byly ponořené, nic nepočítám ani nevážím, dále stejně jako meduňkový . Sirup vydrží ve sklepě dlouho. Otevřenou lahev je třeba skladovat v lednici. Při menším množství (co
Květ | Černý bez
Téma to je natolik rozsáhle, že jsem pro sirup vytvořil samostatnou stránku. Naleznete tam několik variant sirupu – šťávy, ať vyrobenou za studena nebo převařenou variantu. Bezinkový sirup je oblíbený po celé Evropě. Bezový med. Příprava bezového med
Rýmovníkový sirup | Levný
Pak slijeme, přisypeme kilo cukru a svařujeme tak dlouho, až vznikne hustý sirup. Hotový sirup se pak užívá buď na lžičku, nebo si jej můžeme přidat do čaje. Uvedených 30 lístků se na první pohled může zdát hodně, někdo může dostat strach, že si sběr